maanantai 13. heinäkuuta 2015

Kyllästynyt rahkaan?

Minusta on mahtavaa, että ihmiset tuntuvat pitävän itsestään nykyään hyvää huolta. Lajit kuten esimerkiksi fitness, crossfit ja kaikenlainen kehonhuolto ovat suuressa suosiossa. Ihmiset haluavat näyttää hyvältä, mutta myös tuntea olonsa hyväksi ja elää terveellisesti. Enää ei ihannoida langanlaihoja malleja, vaan itsestään huolta pitäviä, terveennäköisiä ja lihaksikkaita ihmisiä. Vaikka terveys ja hyvä olo onkin mielestäni täydellistä ulkomuotoa tärkeämpää, on tämä kuitenkin muutos parempaan suuntaan.

Ne jotka treenaavat tietävät, että runsas proteiinin saanti on tärkeää. Yksi hyvä proteiinin lähde on rahka, jota aktiivisesti treenavalla saatta kulua viikossa useita purkkeja. Rahka on myös terveellinen herkku, joka on nopea ja helppo tehdä ja sopii hyvin vaikka jälkiruoaksi!

Yleinen tapa syödä rahkaa (myös itselläni) on sekoittaa siihen erilaisia marjoja kuten esim. mansikoita, mustikoita ja vadelmia. Myös pähkinät ja siemenet toimivat mielestäni hyvin. Itse lisään joukkoon joskus myös proteiinijauhetta, joka tuo extraproteiinin lisäksi rahkaan makeutta.

Kuitenkin jossain vaiheessa samanmakuinen rahka päivästä toiseen voi alkaa tökkimään, joten tässä hieman erilaisia ohjeita antamaan vaihtelua :)

Huom. Jos haluat jättää ohjeista kerman pois, lisää vain tilalle sama määrä rahkaa.

Maapähkinävoi-taateli rahka

(Ei lisättyä sokeria)

2 dl kermaa
1 purkki rahkaa
1/2 dl vaniljan makuista proteiinijauhetta 
1 kukkurallinen rkl maapähkinävoita (sokeroimatonta)
4-6 tuoretta taatelia

1. Vatkaa kerma ja sekoita siihen rahka. 
2. Lisää proteiinijauhe.
3. Lisää maapähkinävoi.
4. Poista taateleista kivet, paloittele pienemmiksi ja sekoita rahkaan.
5. Nauti!



Minttusuklaa-banaani rahka

(Ei lisättyä sokeria)

2 dl kermaa
1 purkki rahkaa
1/2 dl minttusuklaan makuista proteiinijauhetta
1 tl raakakaakaojauhetta
1 banaani
vaniljapulveria tai jauhetta

1. Vatkaa kerma ja sekoita siihen rahka. 
2. Lisää proteiinijauhe ja raakakaakaojauhe, sekoita.
3. Muussaa banaani haarukalla ja sekoita rahkaan.
4. Mausta vaniljalla.
5. Nauti!



Lime-viinirypäle rahka

(Ei lisättyä sokeria)

2 dl kermaa
1 purkki rahkaa
1/2 dl vaniljan makuista proteiinijauhetta
puolikkaan limen mehu
viinirypäleitä (n. puoli rasiallista)

1. Vatkaa kerma ja sekoita siihen rahka. 
2. Lisää proteiinijauhe.
3. Purista ja sekoita joukkoon puolikkaan limen mehu.
4. Puolita viinirypäleet ja lisää rahkaan
5. Nauti!



Kookos-mansikka rahka


(Ei lisättyä sokeria)

2 dl kookoskermaa
1 purkki rahkaa
1/2 dl vaniljan tai mansikan makuista proteiinijauhetta
kaksi kourallista mansikoita (tuoreita tai pakaste)
1 rkl kookoshiutaleita / lastuja

1. Vatkaa kookoskerma ja sekoita siihen rahka.
2. Lisää proteiinijauhe.
3. Paloittela mansikat ja lisää rahkaan (jos pakastemarjoja, sulata ensin). Voit myös muussata mansikat haarukalla, jolloin maku leviää paremmin rahkaan.
4. Sekoita joukkoon kookoshiutaleet / lastut. 
5. Nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti