maanantai 5. lokakuuta 2015

Healthier Apple Pie | Terveellisempi Omenapiirakka

Vaikka syksy tuo tullessaan sadetta ja pimeää, tuo se mukanaan myös ihania asioita. Saa polttaa kynttilöitä iltaisin ja kaivaa villasukat ja viltit kaapista. Ja mikä parasta, saa nauttia syksyn sadosta. Odotan syksyä myös siksi, että kauppoihin ilmestyy suomalaisia omenoita. Silloin ulkomaiset omput jäävät kauppaan!

Tässä ohje hieman perinteistä terveellisempään omenapiirakkaan. Se ei sisällä lainkaan valkoista sokeria eikä valkoista jauhoa. Pohjaan on käytetty täysjyvä spelttijauhoja, joka on tavallista vehnäjauhoa proteiinipitoisempaa. Lisäksi se sisältää runsaasti kuitua. 

Spelttijauhot sisältävät muita viljoja vähemmän lyhytketjuisia hiilihydraatteja, jotka saattavat joillakin aiheuttaa turvotusta ja kipua vatsassa. Tästä syystä monet vatsaoireita muista viljoista saaneet voivat syödä spelttiä. Gluteenitonta speltti ei kuitenkaan ole, vaikka monet saattavat niin luulla.




H e a l t h y   A p p l e   P i e

2 dl täysjyvä spelttijauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100 g voita
1/2 dl kookos- tai intiaanisokeria
1/2 dl agavesiirappia tai juoksevaa hunajaa
1 muna
1/2 dl jotain maitoa
1 iso / 2 pientä omenaa

Vinkki: Saat piirakasta gluteenittoman, kun korvaat spelttijauhot gluteenittomilla jauhoilla (esim. kaurajauhoilla). 

Valmistus:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja voitele piirakkavuoka.
2. Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri kulhossa. 
3. Sekoita joukkoon siirappi/hunaja ja muna.
4. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää sitten maito.
5. Kaada seos voideltuun vuokaan ja koristele omenalohkoilla. Ripottele päälle kanelia.
6. Paista piirakkaa 200 asteessa n. 20 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti