lauantai 16. tammikuuta 2016

Mustikkapiirakka Smoothie

Joulu on ohi ja uusi vuosi alkanut tuoden mukanaan uudet kujeet ja haasteet. Joulun herkuttelujen jälkeen on myös hyvä syödä taas vähän terveellisemmin. Itsellä tuli myös herkuteltua suklaalla, pipareilla ja muulla makealla, mutta ei kuitenkaan ihan mahdottomasti. Ei mennyt niin sanotusti "höpöksi" :D Makean vähentäminen on ainakin itselläni johtanut siihen, ettei sitä enää tee juuri mieli. Tai jos tekee, niin sitä ei tarvitse syödä paljon.

Meillä täällä Suomessa on tapana, että ruoan jälkeen tarjotaan aina jotain makeaa. Suosittuja jälkiruokia ovat esimerkiksi erilaiset piirakat, pullat, browniet ja keksit, ihan vain muutamia mainitakseni. Ne eivät vain ole kovin terveellisiä, varsinkaan useasti nautittuna. Herkkuja voi myös tulla syötyä liikaa, sillä esimerkiksi yksi piirakka ei välttämättä tuhoudu yhdessä päivässä. Tai jos tuhoutuu, syöjiä pitää olla paljon!

Mitä jos voisit nauttia suosikkijälkkäriäsi terveellisesti? Mitä jos se olisi smoothien muodossa? Eikä aikaa valmistukseen menisi kuin muutama minuutti?

Tässä ensimmäinen resepti neljästä herkullisesta smoothiesta; mustikkapiirakka smoothie! Mustikka sisältää paljon antioksidantteja ja se on yksi Suomen parhaista "superfoodeista". Kaura lisää makuun pehmeyttä, taateli ja hunaja makeutta.


M u s t i k k a p i i r a k k a   s m o o t h i e

1 iso / 2 pientä annosta

2 dl mustikoita
1 dl kaurahiutaleita
2 dl kauramaitoa (tai muuta maitoa)
3 tuoretta taatelia (kivet poistettuna)
loraus hunajaa / agavesiirappia

Sekoita kaikki aineet tehosekoittimessa. Lisää nestettä tarvittaessa.

Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti