lauantai 18. kesäkuuta 2016

Ohjeita smoothien tekoon

Long time no seen! Muutaman kuukauden hiljaiselon jälkeen on aika taas pistää tuulemaan. Kevät meni hurjan nopeasti ja oli täynnä kiireitä, joiden takia blogin päivitys jäi tyystin väliin. Mutta onneksi tuli kesä ja loma!

Ajattelin tehdä postauksen liittyen smoothieiden tekemiseen. Smoothiet sopivat kaikkiin vuodenaikoihin, mutta erityisesti näin kesällä niitä kannattaa tehdä, kun tarjolla on paljon myös kotimaisia tuoreita marjoja ja hedelmiä!

Smoothie on yksi helpoimmista ja nopeimmista aamu- ja välipaloista valmistaa. Aineet vain tehosekoittimeen, muutama kierros ja valmista tuli! Vaikka smoothien teko on helppoa, pari pikkujuttua on kuitenkin hyvä tietää:§ Hyvä tehosekoitin tai blenderi helpottaa smoothien tekoa, mutta onnistuu se pienemmälläkin koneella, tai jopa sauvasekoittimella! Pienempien koneiden kanssa täytyy vain olla tarkempi, mitä koneeseen laittaa. Vähemmän tehokkaat sekoittimet eivät kestä niin hyvin kovia aineita.

§ Jatkona edelliseen; älä laita isoja marjoja jäisinä tehosekoittimeen, jos sen tehot eivät riitä murskaamaan esimerkiksi jääpaloja. Pienemmissä koneissa jäiset marjat voivat rikkoa koneen moottorin. Nimimerkillä kokemusta on :D

§ Älä sekoita tuoretta kiiviä ja maitotuotteita keskenään. Kiivin entsyymi alkaa pilkkomaan maidon proteiineja, jonka seurauksena smoothieen tulee epämiellyttävä karvas maku.  


 
§ Jos lisäät smoothieen jauheita, kuten esim. kaakao-, viher- tai muita jauheita, kannattaa ne lisätä vasta viimeisenä, kun muut aineet on sekoitettu. Näin jauheet eivät tartu niin helposti kannun reunoihin.


§ Monet terveelliset smoothiet kuten vihersmoothiet sisältävät monesti aineita, jotka ovat hyväksi kehollemme, mutta eivät välttämättä maistu hyvältä. Makeilla aineilla saa peitettyä sellaisia makuja, joista ei välttämättä niin paljon pidä. Hyviä smoothien makeuttajia ovat esim. banaani, mansikka, taateli, mulperimarja, hunaja ja agavesiirappi.


§ Uusiin makuihin kannattaa ensin totutella, lisäämällä niitä aluksi vain vähän. Esimerkiksi inkivääri voi aluksi tuntua liian voimakkaalta, joten laita sitä aluksi vain pieni pala, jotta maku ei pomppaa liikaa silmille. § Jos maku on sinulle tärkeää, tai kokeilet uusia aineksia, tarkista maku aina ennen kuin kaadat seoksen lasiin!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti