sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Appelsiinijuustokakku Smoothie

Jälkiruokasmoothie numero 3 on vitamiinipitoinen ja maistuu appelsiinijuustokakulta. Se on samalla raikas ja pehmeä. Kuten edellisetkään smoothiet, se ei sisällä valkoista sokeria. Makeus tulee appelsiineista ja sitä korostetaan lorauksella hunajaa tai agavesiirappia. "Juusto" -osuus tulee tuorejuustosta, jonka voi tarvittaessa korvata laktoosittomalla tuorejuustolla.

Ennen ostin appelsiineja vain harvoin, sillä mielestäni niiden kuoriminen oli paljon työläämpää ja sotkuisempaa kuin monien muiden hedelmien. Moni muu on varmasti samaa mieltä. Mutta onko se loppujen lopuksi niin työlästä? No ei. Ehkä vähän sotkuista. Mutta niin sen arvoista! Nyt jos koskaan appelsiineja kannattaa syödä, sillä ne ovat nyt parhaimmillaan.

Jos käsin kuoriminen ei siltikään houkuta, niin tässä yksi hieman helpompi tapa kuoria appelsiini videon muodossa.A p p e l s i i n i j u u s t o k a k k u   S m o o t h i e

2 appelsiinia
100 g tuorejuustoa (maustamatonta)
1 dl jotain maitoa (esim. kauramaitoa)
1 dl kaurahiutaleita 
1 rkl sitruunamehua
loraus hunajaa / agavesiirappia (n. 1 rkl)

1. Kuori appelsiinit veitsellä niin, että myös valkoinen sisäkuori irtoaa. Helpoiten tämä käy, kun leikkaat ensin pois päädyt, sen jälkeen loput kuoresta. Leikkaa appelsiinilohkot irti kalvoista veitsellä.
Tässä vielä ohjeistava video kuorimisesta. 

2. Laita appelsiinilohkot ja muut aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa nestettä. 

3. Nauti!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti