sunnuntai 16. elokuuta 2015

Cloudberry Cheesecake | Lakkajuustokakku

Tämä on ollut ensimmäinen kesä uudessa kodissamme. Muutimme talvella, joten keväällä lumen sulettua ympäriltämme paljastui paljon uusia asioita. On ollut jännittävää tutkiskella uutta lähiympäristöä, varsinkin metsää, joka ympäröi taloamme.

Olen aina rakastanut metsää ja kaikkea sitä, mitä se meille tarjoaa. Niinpä suuri riemu repesi, kun huomasin, että muutaman sadan metrin päässä kotoamme kasvaa isoja, maukkaita lakkoja! Näistä ihanista vitamiinipommeista tein terveellisen ja mehukkaan juustokakun, jonka ohjeen jaan nyt myös teille.



Sovellan tässä ohjeessa Ochikeron kolmen ainesosan juustokakkua (Japanise Souffle Cheesecake). Voitte käydä katsomassa ohjeen täältä: http://youtu.be/dVvPOE-C7AE

Resepti näytti hyvältä, mutta halusin tehdä siitä terveellisemmän version. Niinpä jätin valkosuklaan pois ja käytin sen sijaan agavesiirappia makeuttajana. Lisäksi lisäsin tuorejuuston määrää ja tein kakkuun pohjan. Ja tietenkin vielä sokeriksi pohjalle: ihanan maukkaita lakkamarjoja! :P


C l o u d b e r r y   C h e e s e c a k e

(gluteeniton, ei valkoista sokeria)

Pohja:

2 dl jotain pähkinää (esim. manteleita, pekaanipähkinöitä)
4-6 kpl taateleita (liotettuna, kivet poistettuna)
3/4 dl kaurajauhoja
n. 30 g voita
1/2 dl kaurahiutaleita (ei välttämätön)
ripaus suolaa

Täyte:

3 kananmunaa
400 g huoneenlämpöistä tuorejuustoa (esim. Philadelphia) 
2-3 rkl agavesiirappia
n. 150 g lakkaa (pari kourallista)

Ohjeet:

1. Valmista pohja. Poista taateleista kivet ja liota vedessä 10 min. Sekoita pähkinät ja taatelit blenderissä.

2. Sekoita kaurajauhot ja suola ja lisää sulatettu voi. Lisää sitten joukkoon kaurahiutaleet.

3. Yhdistä ja sekoita pohjan aineet ja painele vuoan pohjalle (vuoraa vuoka ensin leivinpaperilla). Käytä halkaisijaltaan 18-24 cm vuokaa.

4. Paista pohjaa uunissa 175 asteessa 10 min. ja laita sitten sivuun jäähtymään.

5. Tee täyte. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

6. Lisää agavesiirappi tuorejuustoon ja sekoita kunnes seos on pehmeää. Lisää joukkoon keltuaiset.

7. Sekoita varovasti valkuaisvaahto tuorejuustoseokseen.

8. Ripottele n. puolet lakoista vuokaan, kaada sitten täyteseos päälle.

9. Vuoraa vuoan alaosa foliolla. Aseta sitten vuoka korkeareunaiselle uunipellille ja kaada pellille lämmintä vettä. Folio estää veden pääsyn vuokaan.

10. Paista uunissa kolmessa eri lämpötilassa: 170 asteessa 15 min, 160 asteessa 15 min ja vielä jälkilämmöllä 15 min. 


Anna kakun jäähtyä kokonaan, voit laittaa sen vaikka yöksi jääkaappiin jähmettymään. Koristele lakkamarjoilla ennen tarjoilua.

Vinkki: voit tehä kakun myös ilman pohjaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti