lauantai 29. elokuuta 2015

Currant Raw Cake | Herukka Raakakakku

Nyt ovat herukat parhaimmillaan ja ne kannattaa myös kerätä talteen. Meillä ei vielä kasva herukoita omassa pihassa, mutta ensi keväänä täytyy ehdottomasti hankkia muutama puska!  Muutama vuosi pitää ehkä marjoja odotella, mutta sen jälkeen odotus palkitaan :)

Herukoiden kirpeys tuo ihanaa raikkautta kakkuun, olematta kuitenkaan liian kirpeä, sillä pähkinät pehmentävät makua. Käytin täytteessä musta- ja punaherukoita, mutta valkoherukat käyvät yhtä hyvin. 

Tästä ei kakku paljon terveellisemmäksi tule!



C u r r a n t   R a w   C a k e

(gluteeniton, laktoositon, sokeriton)

Pohjaan:

2 dl jotain pähkinää (esim. pekaani, manteli)
1 dl mulperimarjoja
4-6 tuoretta taatelia (kivet poistettuna ja liotettuina vedessä 10 min)
2 rkl kookosöljyä (sulatettuna)
n. 1/2 tl suolaa 

Täytteeseen:

3 dl cashew pähkinöitä (vedessä liotettuina väh. 4h)
1 dl vettä
1 dl jotain maitoa (esim. manteli)
1/4 dl agavesiirappia
2 rkl kookosöljyä (sulatettuna)
1 tl vaniljaa (ei välttämätön)
1 rkl psylliumjauhetta (ei välttämätön)
n. 1 1/2 dl mustaherukoita
n. 1 1/2 dl punaherukoita
1 dl mantelimaitoa (tai jotain muuta maitoa)

Ohje:

1. Tee pohja: laita kaikki pohjan raaka-aineet blenderiin ja sekoita. Pähkinät saavat jäädä rouheeksi.

2. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele seos pohjalle. Laita jääkaappiin.

3. Tee täyte: Laita kaikki aineet paitsi neljä alimmaista (psyllium, herukat ja 1 dl maitoa) blenderiin ja sekoita tasaiseksi massaksi.

4. Ota puolet täyteseoksesta pois ja laita syrjään. Lisää blenderiin mustaherukat ja 1/2 dl valitsemaasi maitoa ja sekoita, kunnes marjat ovat sekoittuneet hyvin ja värjänneet massan. Kaada seos vuokaan, levitä tasaiseksi ja laita pakastimeen jähmettymään. 

5. Laita jäljelle jäänyt seos, loput marjat ja 1/2 dl valitsemaasi maitoa blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Kaada sitten vuokaan ja levitä tasaiseksi. Laita pakastimeen jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Voit myös säilyttää kakkua pakastimessa.



Vinkki: voit myös sekoittaa kaikki marjat kerralla seokseen, jolloin sitä ei tarvitse jakaa kahteen osaan ja valmistukseen kuluu vähemmän aikaa. Silloin kakkuun ei tosin tule kahta eriväristä kerrosta. Mutta maku on varmasti yhtä herkullinen! 

Itse painelin vielä kokonaisia marjoja kakun molempiin kerroksiin.

Ihania herkkuhetkiä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti