sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Maapähkinävoi Proteiinipatukat | Peanutbutter Protein Bars

Rakastan proteiinipatukoita. Ne toimivat hyvin välipalana varsinkin kiireisinä päivinä. Niitä pidetään terveellisinä etenkin niiden suuren proteiinipitoisuuden takia. Mutta ovatko ne kuitenkaan loppupeleissä niin terveellisiä? Proteiinin lisäksi monet patukat sisältävät myös mm. sokeria, vehnägluteenia, laktoosia, happamuudensäätöaineita, keinotekoisia aromeja ym. Laskin, että eräässä nimeltä mainitsemattomassa proteiinipatukssa on yhteensä 26:tta eri ainetta!

Kaupoissa proteiinipatukoiden valikoima on suuri ja niitä tulee markkinoille koko ajan lisää. Itse olen testannut lähes kaikkia tarjolla olevia merkkejä ja vain pariin niistä olen ollut tyytyväinen. Jotkut proteiinipatukat ovat aiheuttaneet minulle mahakipuja, toiset taas sisältävät omaan mieltymykseeni liikaa sokeria tai keinotekoisia makuja.

Tällaisessa tilanteessa ainakin itselleni tulee helposti mieleen ajatus: "Pitääkö sitä tehdä kaikki itse?!". Tosin tässä tapauksessa se kyllä kannattaa :) Tekemällä proteiinipatukat itse tiedät tarkalleen, mitä ne sisältävät. Lisäksi voit tehdä niistä juuri sen makuisia kuin haluat. Ja mikä parasta, niiden valmistaminen on erittäin helppoa!

Ehkä tähän asti parhaita itse tekemiäni proteiinipatukoita ovat olleet nämä mehevät ja herkulliset maapähkinävoilta maistuvat herkkupalat. Lisäsin näihin myös mantelilastuja ja mulperimarjoja, mutta sekaan voi laittaa mitä itse haluaa. Mitä tahansa pähkinöitä, kuivattuja marjoja ja hedelmiä, siemeniä, kookosta, kaakaonibsejä, kaurahiutaleita ym.


M a a p ä h k i n ä v o i   P r o t e i i n i p a t u k a t

(n. 6 kpl)

5 rkl (kukkurallista) maapähkinävoita (sokeroimatonta)
8-10 kpl taateleita (liotettuna vedessä n. 10 min. ja kivet poistettuna)
1 rkl hunajaa
1,5 dl proteiinijauhetta (maustettua tai maustamatonta)
1 dl jotain pähkinää (itse käytin mantelilastuja)
1 dl mulperimarjoja


1. Sekoita maapähkinävoi, taatelit ja hunaja. Tähän et välttämättä tarvi mitään erikoiskoneita, sillä tämä onnistuu hyvin esim. tavallisella käsivatkaimella.

2. Lisää muut aineet ja sekoita. Paras lopputulos tulee käsillä, kuin taikinaa vatkaten. (Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lorauta joukkoon hieman vettä tai mantelimaitoa.)

3. Vuoraa vuoka tai leveä säilytysrasia leivinpaperilla ja painele taikina siihen tiiviisti tasaiseksi levyksi.

4. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään pariksi tunniksi. Leikkaa sitten veitsellä sopiviksi paloiksi ja nauti!

Säilytä patukoita jääkaapissa suljetussa rasiassa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti